Hooiberg Volkel gereed

8 mei 2015

In het uitloopgebied tussen Uden en Volkel aan de Hogerandweg is bij een agrarisch bedrijf een hooiberg gebouwd. Op het bedrijf worden op biologische wijze zoogkoeien, jongvee en schapen gehouden evenals diverse kleine huisdieren.

Dit type hooiberg is een zogenaamde meerroedige schuurberg. Historisch gezien komt dit type meer voor in het Gelderse rivieren gebied, Zuid Holland en Twente. De hooiberg kenmerkt zich door de vierpalen (roeden) waar de rieten kap op rust en de schuuruitbouw aan drie zijden. De constructie is uitgevoerd in eikenhout met zogenaamde pen en gat verbindingen, de gevels zijn uitgevoerd in houten potdekseldelen met gestucd plint. Het schuurgedeelte is afgedekt met een gebakken rode pan. De hooiberg wordt gebruikt voor de winterstalling van schapen en jongvee. Op de zolder wordt stro voor de dieren opgeslagen.

afbeelding verwerkt in content

 

afbeelding 2 verwerkt in content

 

Hooiberg Volkel

Laatste berichten

CLT woning met vakantiehuis

Een ontwerp voor een schuurwoning met vakantiehuis op een Ruimte voor Ruimte kavel. Dit project is gebouwd volgens het CLT houtbouw systeem. Prefab ge...

Lees verder »

Nieuwbouw moderne langgevelboerderij 2 onder 1 kapwonin...

Een ontwerp voor een nieuw te realiseren moderne langgevelboerderij., Het ontwerp is zodanig vormgegeven dat de massa en gevelindeling de uitstraling ...

Lees verder »

Ontwerp nieuwbouw langgevelboerderij

Het plan betreft een historiserende langgevelboerderij te Someren, het ontwerp wordt gekenmerkt door traditioneel materiaalgebruik en traditionele ele...

Lees verder »

Vrijblijvend kennismaken?

Contact
Top