Hooiberg Volkel gereed

8 mei 2015

In het uitloopgebied tussen Uden en Volkel aan de Hogerandweg is bij een agrarisch bedrijf een hooiberg gebouwd. Op het bedrijf worden op biologische wijze zoogkoeien, jongvee en schapen gehouden evenals diverse kleine huisdieren.

Dit type hooiberg is een zogenaamde meerroedige schuurberg. Historisch gezien komt dit type meer voor in het Gelderse rivieren gebied, Zuid Holland en Twente. De hooiberg kenmerkt zich door de vierpalen (roeden) waar de rieten kap op rust en de schuuruitbouw aan drie zijden. De constructie is uitgevoerd in eikenhout met zogenaamde pen en gat verbindingen, de gevels zijn uitgevoerd in houten potdekseldelen met gestucd plint. Het schuurgedeelte is afgedekt met een gebakken rode pan. De hooiberg wordt gebruikt voor de winterstalling van schapen en jongvee. Op de zolder wordt stro voor de dieren opgeslagen.

afbeelding verwerkt in content

 

afbeelding 2 verwerkt in content

 

Hooiberg Volkel

Laatste berichten