Ontwerp boerderij Someren goedgekeurd

8 mei 2015

Voor de familie hebben we een ontwerp gemaakt voor een boerderij woning met bijgebouw te Someren. Het betreft een boerderij van ± 750 m³. De woning wordt gerealiseerd aan de Hoijserstraat te Someren. Voor de locatie is recentelijk door de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vastgesteld wat bij beëindiging van het agrarisch bedrijf de realisatie van maximaal 5 woningen in het kader van de ruimte voor ruimte regeling mogelijk maakt.

In de eerste gesprekken met de opdrachtgever waren door de opdrachtgever de plattegronden al zeer ver uitgedacht, waarbij aangeven is door de familie dat er door ons nog “meegedacht” kon worden in het ontwerp. Echter was voor ons als bureau al snel duidelijk dat er door een totaal nieuw ontwerp te ontwikkelen veel meer kwaliteit in de leefomgeving te realiseren was.

We hebben de stoute schoenen aangetrokken en een compleet nieuw innoverend ontwerp gemaakt. Een doorzonprincipe zowel voor de woonkamer als de keuken, een keukenopstelling onder het raam met uitzicht vanuit de keuken op het nieuw aan te leggen brinkje waren een vereiste. Daarnaast diende er een tuinkamer met veel glas en zicht op het landschap opgenomen te worden. Een slaapkamer en badkamer op de begane grond maakte tevens deel uit van het programma van eisen.

Gekozen is voor een slaapkamer toegankelijk vanuit een opkamer ontsloten vanuit de keuken, op deze manier staat de slaapkamer direct in verbinding met de verdieping als ook de begane grond. Een inloopkast en een badkamer en suite aan de slaapkamer op de begane grond maken onderdeel uit van het ontwerp.

Bouwtekening boerderij

Plattegrond begane grond

Ondanks de relatief beperkte beschikbare inhoud van de woning en het uitgebreide programma van eisen zijn er geen concessies in het programma als ook niet in de verhoudingen die bij een boerderijwoning passend zijn gedaan.

Het ontwerp is zéér goed ontvangen door de opdrachtgever, op enkele onderdelen is het ontwerp “bijgeschaafd” waarna dit al snel definitief is geworden en het verder tot in detail op een zeer fijne schaal bouwkundig uitgewerkt is.

Het ontwerp is in 3D aan de opdrachtgever gepresenteerd, dit gaf hen een zéér goed beeld van het ontwerp en is als zeer positief ervaren. Alle ontwerpen worden binnen ons bureau in 3D uitgewerkt.

Het ontwerp is tevens zéér goed door de gemeente Someren ontvangen wat geresulteerd heeft in een goedkeuring binnen twee weken na indiening van het ontwerp. In verband met de tervisie legging van het bestemmingsplan is er een duidelijke planning met de gemeente afgesproken omtrent vergunning verlening. Dit zodat er geen vertraging ontstaat en dat de opdrachtgever conform zijn planning kan starten met de bouwwerkzaamheden.

Artist impression voorgevel

Artist impression voorgevel

Artist impression achtergevel

Artist impression achtergevel

Laatste berichten