Paardencentrum Kienehoef Sint Oedenrode fase 2 opgeleverd

8 mei 2015

Paardensportcentrum “De Kienehoef” maakt deel uit van Camping Cambiance “De Kienehoef” in St. Oedenrode. Om het paardensportcentrum te realiseren was er eerst een bestemmingsplan herziening nodig, in de vorm van een projectbesluit (oude Wet Ruimtelijke Ordening) Er is wat overtuigingskracht nodig geweest om de gemeente mee te krijgen in dit unieke project voor St. Oedenrode en omgeving. Zeker de combinatie met de camping is heel bijzonder.

 

Dankzij de vasthoudendheid van de opdrachtgever en een juridisch adviseur in samenwerking met ons bureau, hebben we de eindstreep gehaald. Toen alle juridische hobbels genomen waren en het gewijzigd bestemmingsplan was goedgekeurd medio 2010 kon de volgende stap genomen worden.

afbeelding verwerkt in content

Stedenbouwkundig inrichtingsplan Kienehoef

Ons bureau is gestart met het ontwerp aan de hand van het programma van eisen en de eerder uitgewerkte inrichtingstekening. Het plan omvat een 20 tal luxe paardenstallen met wasplaatsen solaria en zadelkamers. Een binnen rijbak met veel daglicht, evenals een entreeruimte met ontvangst en recreatieruimte. Het buitenterrein is ingericht met paddocks, buiten rijbak longeercirkel en uitloopweides.

 

Eerst is een bouwaanvraag fase 1 ingediend, waarna goedkeuring bouwaanvraag fase 2 is ingediend in combinatie met een aanvraag Wet Milieubeheer. Medio 2012 waren alle benodigde vergunningen aanwezig en kon gestart worden met de bouw. Omdat de draagkracht van de grond onvoldoende was is er een fundering op palen toegepast. De voorbereiding voor de bouw is in samenwerking met ons bureau uitgevoerd waarna de directievoering tijdens het bouwtraject door de opdrachtgever zelf is uitgevoerd.

 

De constructie van de rijhal bestaat uit gelamineerde houten spantliggers met gegalvaniseerde stalen kolommen. De rijbak is voorzien van een eb- en vloedsysteem. In de stallen is veel schoon metselwerk toegepast evenals gebakken klinkers in de looppaden. De massief houten buitendeuren geven het geheel een kwalitatief hoogwaardige uitstraling. Het gehele complex is afgedekt met geïsoleerde stalen dakpanplaten in de kleur antraciet.

Paardenstallen Kienehoef metselwerk en gelamineerde houten spanten

Paardenstallen Kienehoef metselwerk en gelamineerde houten spanten

Kienehoef 3

Paardenstallen Kienehoef zijaanzicht

Vanwege wens tot het vestigen van een dierenarts op de locatie is recentelijk fase 2 opgeleverd. Geheel in stijl van de bebouwing zoals in fase 1 heeft een uitbreiding aan de bestaande paardenstallen plaatsgevonden waarin de dierenarts inmiddels gevestigd is. Het gehele complex heeft een zéér hoogwaardige luxe uitstraling.

Kienehoef 4

Paardenstallen Kienehoef aanzicht met uitbreiding ten behoeve van vestiging dierenarts

Laatste berichten