Ontwerp modern landelijke woning gehucht De Wildeman te Milheeze

26 januari 2016

Ontwerp opdracht:

De opdracht was het ontwerpen van een modern landelijke woning voorzien van een rieten kap. Voor de opdrachtgevers was de leefkeuken met aansluitend het overdekt terras de meest belangrijke ruimte in de woning. De tv-kamer mag knus en gezellig zijn, daarnaast was er de wens voor een kantoor/ multifunctionele ruimte op de begane grond. De verdieping dient van een badkamer en  3 ruime slaapkamers, waarvan één met inloopkast, voorzien te worden.

Door een slimme indeling met een semi open leefkeuken en tv-kamer, van ruim 65 m² gescheiden door een tunnelhaard, en een plattegrond waarin de hal van de voor- en de achterdeur gecombineerd zijn ontstaan er geen onnodige verkeersruimten. Hierdoor kon het programma van eisen volledig opgenomen worden in de woning van 600m³, wat de maximale inhoud mag zijn conform het programma van eisen.

151095_Verrijt-Bouwmans_milheeze_3DLV2

 

 

151095_Verrijt-Bouwmans_milheeze_3DLA

Nadat er snel overeenstemming was over het ontwerp is de woning bouwkundig uitgewerkt en de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Naar verwachting kan nog in het eerste kwartaal van 2016 gestart worden met de uitvoering.

verrijt plat

Laatste berichten

CLT woning met vakantiehuis

Een ontwerp voor een schuurwoning met vakantiehuis op een Ruimte voor Ruimte kavel. Dit project is gebouwd volgens het CLT houtbouw systeem. Prefab ge...

Lees verder »

Nieuwbouw moderne langgevelboerderij 2 onder 1 kapwonin...

Een ontwerp voor een nieuw te realiseren moderne langgevelboerderij., Het ontwerp is zodanig vormgegeven dat de massa en gevelindeling de uitstraling ...

Lees verder »

Ontwerp nieuwbouw langgevelboerderij

Het plan betreft een historiserende langgevelboerderij te Someren, het ontwerp wordt gekenmerkt door traditioneel materiaalgebruik en traditionele ele...

Lees verder »

Vrijblijvend kennismaken?

Contact
Top