Ontwerp nieuwbouw langgevelboerderij

18 april 2017

Het plan betreft een historiserende langgevelboerderij te Someren, het ontwerp wordt gekenmerkt door traditioneel materiaalgebruik en traditionele elementen gecombineerd met moderne gevelpartijen. Het bijgebouw wordt vergunningsvrij gerealiseerd wat het mogelijk maakt dit op een kortere afstand van de perceelsgrens te realiseren. Aan het bijgebouw verbonden is een overkapping ontworpen een buitenkeuken en wellnessruimte in voorzien zijn. De overkapping is op het westen georiƫnteerd zodat optimaal van de namiddag en avondzon genoten kan worden.

Het bijgebouw is aan het hoofdgebouw verbonden wat het mogelijk maakt om onder de carport te parkeren en vervolgens de woning toe te treden, intern zijn dan alle ruimten verbonden.

De woning word gerealiseerd op een bouwkavel welke in het kader van de ruimte voor ruimte regeling is ontwikkeld. In overleg met de gemeente en ruimtelijk adviseur wordt de vergunningsprocedure gelijktijdig gevoerd met de bestemmingsplanprocedure zodat de opdrachtgever zo spoedig mogelijk met de uitvoering kan starten.

Laatste berichten